Coğrafi işaret yönetmeliği yayımlandı

Coğrafi işaret yönetmeliği yayımlandı

Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği yürürlüğe girdi

A+A-

Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Türk Patent ve Marka Kurumunun konu ile ilgili Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı, coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarına ilişkin amblem kullanımına yönelik usul ve esasları düzenlemek olarak belirlendi. 

Tescilli coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adları tescil belgesinde belirtilen şartlara uygun olan ürünlerin üretimi veya pazarlamasında faaliyet gösterenler tarafından kullanılacak. 

Tescilli coğrafi işaret ile birlikte amblemin kullanımı zorunlu olacak. Ülkemizin taraf olduğu ikili veya çok taraflı anlaşmalar kapsamında ülkemizde korunması öngörülen yabancı ülkelere ait coğrafi işaretler için amblem kullanımı zorunlu olmayacak.

Amblem, 6769 sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak coğrafi işaret veya geleneksel ürün adı ile birlikte ürün veya ambalaj üzerinde kullanılacak. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığı durumlarda ise işletmede kolayca görülebilecek şekilde kullanılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.