Coinbase, Nasdaq borsasında halka açılıyor

Coinbase, Nasdaq borsasında halka açılıyor

Coinbase internet sitesi, çoğunlukla teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq borsasında halka açılıyor.

A+A-

Kripto para borsasının referans fiyatı, Nasdaq'ın başlangıcından önce hisse başına 250 dolar olarak belirlendi. Böylece Coinbase'in Amerikan borsası açılışı öncesi öngördüğü toplam değer 49,19 milyar dolar oldu.

"COIN" sembolü altında işlem yapmaya başlayacak internet sitesinin asıl fiyatı ise Nasdaq'taki alım satım emirlerine göre belirlenecek ve referans fiyat sadece Coinbase'in performansını görmek için kullanılacak.

Doğrudan listeleme yöntemi ile halka arz

euronews'in haberine göre Nasdaq’ta geleneksel bir halka arzdan ziyade doğrudan bir listeleme yolu ile halka açılmayı seçen Coinbase böylece mevcut hissedarlara, kuruculara, çalışanlara ve yatırımcılara piyasada hisse senedi satma fırsatı sunacak. Fakat listeleme yöntemi şirketin yeni fon toplamasına imkan tanımayacak.

Geleneksel bir halka arzdan çok daha az yaygın olan bu sistem gittikçe fazla ilgi kazanıyor. Örneğin 2018'de Spotify Technology SA, 2019'da Slack Technologies Inc ve 2021'de de Roblox Corp bu doğrudan listeleme yoluyla halka açılmayı seçmişti.

2012 yılında kurulan Coinbase, dünya çapında en iyi bilinen kripto para birimi platformlarından biri. Bitcoin, Ethereum ve XRP dahil olmak üzere çeşitli sanal paraların ticaretini yapan 56 milyondan fazla kullanıcıya sahip.