Commerzbank, 2019 ilk çeyrek dolar/TL tahminini açıkladı

Commerzbank, 2019 ilk çeyrek dolar/TL tahminini açıkladı

Commerzbank döviz kurlarına ilişkin bugünkü değerlendirmesinde Türkiye'deki gelişmelere de yer verdi.

A+A-

Commerzbank döviz kurlarına ilişkin bugünkü değerlendirmesinde Türkiye'deki gelişmelere de yer verdi. TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarında değişiklikler yoluyla piyasada likiditeyi 3,3 milyar TL artırdığına ve aynı zamanda döviz rezervlerini hafif şekilde artırdığına işaret etti.

USD-TRY'nin zorunlu karşılıklardaki bu değişikliğin etkisi ile marjinal bir yükseliş yaşadığını ancak gün içinde geri geldiğini belirtenCommerzbank, "Bu hareketler genel olarak risk algılaması tarafından yönlendiriliyor ve politika açıklamasının etkisini yansıtmıyor" dedi.

Ancak TCMB'nin zorunlu karşılıklarda attığı bu adımın Banka'nın parasal şartları dolaylı olarak gevşetme, banka kredilerini ve büyümeyi destekleme konusunda baskı altında olup olmadığı sorusunu da gündeme getirdiğini aktaran Commerzbank, "Mart ayında yapılacak seçimler dikkate alındığında, ekstra teşvik için siyasi baskı işaretleri konusunda alarmadız. Bizim görüşümüzüme göre manşet enflasyon 3. çeyreğe kadar esas olarak baz etkisinden kaynaklı şekilde yüzde 14'ün altına gelecek. Başkan Çetinkaya yapılan zorulu karşılık indirimine çok fazla anlam yüklenilmemesi gerektiğini söylese de, TCMB üzerinde dolaylı tedbirleri kullanarak para politikasını daha da gevşetme yönünde baskının birikmesi büyük olasılık" değerlendirmesini yaptı.

Böyle bir baskının orta vadede kur üzerinde değer kaybı baskısını artırmasının muhtemel olduğunu ifade eden Commerzbank, USD-TRL'nin gelecek yıl ilk çeyreğe kadar yüzde 5,75'e doğru gitmesini beklediklerini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.