Constancio:Avrupa'nın mültecilere ihtiyacı var

Constancio:Avrupa'nın mültecilere ihtiyacı var

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Avrupa'nın "demografik intiharını" önleyebilmek için mültecilere ihtiyacı olduğunu söyledi

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Avrupa'nın gittikçe yaşlanan toplumunun "demografik intihara" gittiğini ve işgücünün daha fazla daralmasını önlemek için mültecilere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Reuters ile yaptığı söyleşide Constancio, ECB'nin para basmaya devam edeceğini söyleyerek ABD, Japonya veya İngiltere'deki merkez bankalarından çok daha az alım yaptığını hatırlattı.

Fakat Constancio bu varlık alımlarının, ECB'nin tek başına euro bölgesi ekonomisinin gidişatını iyi yönde değiştireceği beklentilerini yaratmasının da gerçekçi olmadığını hatırlattı. Bunun için ise göçlerin olumlu bir etken olabileceğini belirtti.

ECB yönetim kurulunda başkan Mario Draghi'nin yardımcılığını yapan Constancio, bölge ekonomisini yavaşlatan etkenlerden bir tanesinin toplumun giderek artan yaş ortalaması ve işgücünün gittikçe daralması olduğunu söyledi.

Kendisi de bu yaşlanmanın en kötü etkilediği ülkelerden biri Portekiz'den olan Constancio, "Bu çok büyük bir problem çünkü Avrupa yıllardır bir demografik intihar içerisinde" dedi.

ECB'nin 71 yaşındaki başkan yardımcısı, "Demografik gidişatı değiştirmek için doğum yapmayı teşvik etmek yeterli değil. Göçlerin de olması lazım. Eğer olmazsa hem ekonomik büyüme için hem de gelecek nesillerin refahı için büyük bir tehdit oluşturuyoruz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.