Çuhadaroğlu, 48.8 milyon TL talep topladı

Çuhadaroğlu, 48.8 milyon TL talep topladı

Çuhadaroğlu'nun halka arzında, halka arz büyüklüğü olan 37 milyon TL'ye karşın 48.8 milyon TL talep toplandı

A+A-

Alüminyum ve metal yapı malzemesi üreticisi Çuhadaroğlu'nun 10-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzında, halka arz büyüklüğü olan 37 milyon TL'ye karşın 48.8 milyon TL talep toplandı.

Hisse başına 2 lira olan halka arz fiyatına göre şirketin piyasa büyüklüğü 142.5 milyon lira oldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre payların tamamının yurt içi yatırımcılara satıldığı ve Deniz Yatırım'ın yönettiği halka arzda, bireysel yatırımcılardan gelen talebin yaklaşık yüzde 75'i karşılanırken, kurumsal yatırımcılardan gelen 1.7 milyon TL tutarındaki talebin tamamı karşılandı.

Şirketin yüzde 26'sı halka açılırken, hisselerin 18 Şubat'tan itibaren 2 lira birim fiyatla ve "CUSAN" koduyla işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Açıklamaya göre şirket ortakları tarafından sağlanan ve halka arz büyüklüğünün yüzde 40'ına karşılık gelen 14.8 milyon TL kaynak ile ilk işlem gününden itibaren kaynak yeterli olduğu sürece 20 işlem günü süreyle, Deniz Yatırım aracılığı ile 500,000 adet halka arz fiyatından ve günlük geçerli alım emri girilecek.

Halka arz sonrasında şirket 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 mali yıllarına ilişkin olarak ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir net dönem kârının asgari yüzde 30'unun pay sahiplerine nakit olarak dağıtılmasını öngörüyor.

Şirket sermaye artırımından sağlanan halka arz gelirini devam eden üretim kapasitesi, makine ve ekipman yatırımlarının tamamlanmasında ve hammadde olarak kullanılan alüminyum külçe tedarikinde kullanacak. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.