Dağlıca hakkında korkunç iddialar

Dağlıca hakkında korkunç iddialar

Dağlıca’da yaşanan PKK saldırısında şehit düşen Mehmetçik sayısı belirsizliğini korurken, ortalıkta korkunç iddialar dolaşıyor.

A+A-

Genelkurmay ve hükümetten gelen açıklamalarda şu ana kadar şehit sayısı belirtilmedi. Çok sayıda şehit ve yaralı olduğu bilgisi aktarıldı.

Buradan hareketle, şehit sayısının 70 olduğunu, sayı fazla olduğu için resmi açıklama yapılamadığını ileri sürenler var.

Yerel askeri kaynaklardan gelen bilgilere göre de,

Dağlıca’da ilk saldırı saat 15.00 sularında yaşandı.

İki zırhlı araç önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının hedefi oldu. Araç içinde bulunan askeri personelden şehit düşüp yaralılar oldu.

Olayın duyulması üzerine çok sayıda asker olay bölgesine gönderildi. Bu arada yola pusu kuran teröristler ile askerler arasında da saatler süren çatışma yaşandı.

YARBAY ŞEHİT

Öte yandan ilk çatışmalarda 1 yarbay, 5 astsubay ve 6 uzman çavuşun yanı sıra çok sayıda er de şehit düştü. TSK, şehit ve yaralılara uzun süre ulaşamadı. Ulaşılamayan asker de bulunuyor.

Şehit sayısının 70’in üzerinde olduğu öne sürülürken, iki timin de kayıp olduğu ve bunların da hayatından endişe edildiği bildirildi.

Bu arada, Dağlıca'da ilk saldırının 15.00 sularında yaşanmış olmasına rağmen, neden açıklama yapılmadığı, ilk bilgilerin neden geçilmediği sorgulanıyor.

Ancak bu bilgiler, hükümet ve TSK yetkililerine teyit edilmiş bilgiler değil.

Kesin olan, arama faaliyetleri zorlukla yürütüldüğü için henüz resmi bir açıklama yapılamıyor. Bölgede hava koşullarının yanı sıra dik vadiler ve kanyonlar nedeniyle sağlıklı telsiz bağlantısı da kurulamıyor.(habervaktim.com)

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.