Darbeciler Casper binasını kullanmış

Darbeciler Casper binasını kullanmış

Darbeci askerler 15 Temmuz gecesi TV yayınlarını kesmek için Casper’ın binasındaki helikopter pistini kullanmış

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında ifadesi alınan darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi TV yayınlarını kesmek için Casper’ın binasındaki helikopterpistini kullandıkları ortaya çıktı. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kalkıştığı darbe girişiminden sonra gözaltına alınan askerlerin sorgusundaki ifadeler ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorguya alınan askerler, kamuoyunda kırılma anı olarak görülen darbe teşebbüsünün emirkomuta zincirinin dışında gerçekleştiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka direniş çağrısı yaptığı televizyonları karartmak için Digitürk'e gittiklerini itiraf etti.

VODAFONE ARENA'YA DA İNMİŞ

Hava Harp Akademisi'nde görevli Üst Teğmen Erkan Demir ifadesinde 15 Temmuz'da saat 20:30'da Albay Hamdi Acar'ın emriyle nizamiyede toplandıklarını, Digitürk binasına gideceklerinden orada haberdar olduğunu öne sürerek, "Casper isimli firmaya gittik, orada helikopter bizi bekliyordu, helikopterle Vodafone Arena'ya gittik. Oradan otobüsle Digitürk'e gittik. Onlar binaya girdi, ben dışarıda bekledim. 1-2 saat içinde polisler geldi, komutanımız teslim olacağımızı söyledi, teslim olduk" dedi.

BİNAYA SALDIRMIŞLAR

Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Fakılı, TSK'nın içindeki darbeci unsurların cuma gecesi saat 02:00'da Casper binasına helikopter indirdiklerini, kapıdan da 9 kişilik ekip getirdiklerini söyledi. Fakılı, "Kapıdaki güvenlik izin vermemiş. Silahla ateş açmışlar. Helikopter pistine çıkmışlar. Bu olayda biz de mağdur olduk" dedi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.