Darbeyi önceden bilen uzmandan 3'üncü darbe tahmini

Darbeyi önceden bilen uzmandan 3'üncü darbe tahmini

Erdoğan'a karşı darbe olabileceğini 15 Temmuz'dan dört ay önce yazan eski Pentagon çalışanı Rubin, üçüncü bir darbenin de gerçekleşeceğini öne sürdü.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı darbe olabileceğini 15 Temmuz'dan dört ay önce yazan ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin, üçüncü bir darbenin gerçekleşeceğini ve bunun Erdoğan'ın canına mal olabileceğini öne sürdü.

The American Enterprise Institute'da yayımlanan yazısında darbe girişiminin tek başına bir olay olmadığını ve daha önceden tahmin edilebilir olduğunu belirten Rubin, "Türkiye aslında iki darbe yaşadı" diyerek, ilkinin 15 Temmuz’da yapıldığını, ikincisinin de Erdoğan tarafından yapılan 'sivil darbe' olduğunu iddia etti.

Darbe girişiminin arkasında kim olursa olsun, Erdoğan’ın saatler öncesinden durumdan haberdar olduğunu ileri süren Rubin, "Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına da mal olabilir" diye yazdı.

'ÖLÜMCÜL SİYASAL ŞİDDET DAHA MUHTEMEL'

Diken'in aktardığı habere göre, darbe girişiminin arkasında kimin olduğunun net olmadığını savunan Rubin, "Normal siyasi rekabet artık baskıyı azaltmak için kullanılamıyor, ölümcül siyasal şiddet daha muhtemel hale geldi" yorumunu yaptı.

SEDAT PEKER VE MEHMET AĞAR DETAYI

Yazısında yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker, Mehmet Ağar ve Susurluk suikastına da geniş yer ayıran Rubin, "Erdoğan, Gülencileri, Kürtleri, liberalleri, feministleri ve tüm siyasi rakiplerini hedef alırken, yalnızca kendi düşmanlarını değil, Peker’i ve en yakın müttefiklerini de saf dışı bırakıyor" değerlendirmesinde bulundu.

'ERDOĞAN SULTAN OLDUĞUNA İNANABİLİR AMA…

" ABD’li uzman, yazısının sonunda Erdoğan için, "Erdoğan sultan olduğuna inanabilir ama aslında çoktan yürüyen ölüye de dönüşmüş olabilir" derken, şu soruyu sordu: "Eğer ne Erdoğan ne de Türk mafyasının karanlık figürleri ve derin devlet bu rekabeti karşılayamazsa, Erdoğan ve Türk mafyası geriye kalan yegane güç olduğunda ne olacak? Restleşme gerçekleşirse, şiddetli mi olacak?”

>> RUBİN'İN DARBEYİ ÖNCEDEN BİLEN O YAZISI

 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.