Davutoğlu aracında mahsur kaldı

Davutoğlu aracında mahsur kaldı

Başbakan Davutoğlu Londra'daki temaslarında Britanya Başbakanı Cameron ile görüşmesinden sonrası protestolar nedeniyle aracında mahsur kaldı.

A+A-

Siyasi temaslarda bulunmak için İngiltere’ye giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Britanya Başbakanı David Cameron’la görüşmesi sırasında protestolarla karşılaşması nedeniyle başbakanlık konutunun arka kapısından çıkmak zorunda kaldı.

Evrensel’den Arif Bektaş’ın haberine göre, dün saat 15:00’da Cameron’la yaklaşık bir saat görüşen Davutoğlu, görüşme sonrası çıkışta zor dakikalar yaşadı.

Davutoğlu’nu binanın çıkışında bekleyen protestocular, ‘Katil AKP’, ‘Katil Davutoğlu’, ‘Katil Erdoğan’, ‘Katil Devlet’, ‘IŞİD Ortağı AKP’, ‘Utan Cameron, Katil Eli Sıktın’, ‘Kürdistan Faşizme Mezar Olacak’ sloganları eşliğinde ana giriş kapısına yığıldı.

Polis demir parmaklıkları kapatırken, Davutoğlu da kapıya yaklaşık 50 metre uzaklıktaki aracının içinde yaklaşık beş dakika mahsur kaldı. Bunun üzerine araç geri vitese takarak arka kapıya yöneldi. Başbakan, protestoların devam etmesi nedeniyle başbakanlık konutunun arka kapısından çıkabildi.

Yoğun önlemlere rağmen takviye güçleriyle polisler, protestocuları durdurmaya engel olamadı. Bu sırada yaşanan arbedede üç kişi gözaltına alındı, birçok kişi de yaralandı. Polis gözaltına alınanları daha sonra serbest bırakacağını duyurdu, protesto bu sayede son buldu.

Eylemde Davutoğlu’nun koruması ile protestocular arasında itiş kakış yaşandı. Öte yandan Britanya’nın İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Sajid Javid aracılığıyla, Başbakan Davutoğlu’ndan protestolar nedeniyle özür dilediği öne sürüldü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.