Davutoğlu: Bakanları ben belirlerim

Davutoğlu: Bakanları ben belirlerim

Davutoğlu, seçim kabinesinde bakanları kendisinin tespit edeceğini; seçimin Ekim sonu Kasım başı olabileceğini söyledi

A+A-

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurulamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir seçim hükümeti için görevlendirmesi halinde seçim kabinesindeki bakanları kendisinin tespit edeceğini belirterek, seçimin Ekim sonu ya da Kasım başında olabileceğini söyledi.

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle dün bir araya gelen Davutoğlu, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan açıklamalarında, "Seçim tarihine YSK karar verecek. 25 Ekim, 1 Kasım ya da 8 Kasım olabilecek tarihler. Daha ileri gitmesi durumunda iklim şartları zorlar" dedi.

CHP ve MHP ile koalisyon kurma konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine Davutoğlu, 9 Temmuz'da aldığı hükümet kurma görevini Salı akşamı Erdoğan'a iade etmişti.

Davutoğlu, Milliyet Gazetesi'nde yer alan açıklamasında ise CHP ve MHP'ye yeniden biraraya gelme çağrısı yaptı. Davutoğlu, "Daha 5 gün var. Eğer görüşlerini gözden geçirirlerse, CHP, MHP ve Ak Parti genel başkanları oturup konuşabiliriz ve Cumhurbaşkanımızı böyle bir kararla (seçim hükümeti) karşı karşıya bırakmamak için bir yol bulunabilir mi? Hala ben bu kapıyı açık bırakma taraftarıyım" diye konuştu.

Anayasaya göre, hükümet kurmak için tanınan 45 günlük süre bu Pazar günü akşam sona erecek.

Davutoğlu açıklamalarında seçimde hem eski hem de yeni üç dönem kuralına takılan milletvekillerinin yeniden aday olabileceğini de bildirdi.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.