Davutoğlu dönemi sona erdi

Davutoğlu dönemi sona erdi

Selvi: AKP, 2-3 hafta içinde olağanüstü kongreye gidiyor, Davutoğlu genel başkanlığa aday olmayacak

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AKP'de yetkilerinin tırpanlanmasının ardından istifa edeceği iddiaları gölgesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de yaptığı 1 saat 40 dakikalık görüşmenin ardından AKP'den önemli bir bilgi geldi. Davutoğlu'nun yarın saat 11.00'da AKP Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayacağı ve ardından bir basın toplantısıyla gazetecilerin karşısına çıkacağı bildirildi.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Davutoğlu'nun AKP kongresini olağanüstü toplama planıyla ilgili olarak MYK'yı toplantıya çağırdığını söyledi.

Gelişmelere ilişkin olarak AKP kulislerinden haber aktaran gazetecilerden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Davutoğlu kongrede aday olmayacak. Krizin tek adayla kongreye gidilerek çözülmesi kararı alındı" dedi.

Selvi, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlarken Erdoğan - Davutoğlu görüşmesine ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gergin hava var. Sorunların çözüldüğünü göstermiyor. İstifa yok ama sıkıntılı bir durum var. Ne olduğunu, ne ölçüde olduğunu bilmiyoruz. Bu görüşmenin gerçekleşmesi önemliydi. 1 saat 40 dakika sürmesi bu görüşmenin ağırlığına uygun bir süreydi. Zaten kısa sürmesi başka değerlendirmelere yol açardı. Herhangi bir istifa söz konusu değil. Bir gerginlik var. Burada her şeyin henüz çözüme kavuşturulamadığı şekilde değerlendiriliyor.

"Doğrusu dün AK Parti grubuna döndüğümüzde Başbakanı’n yaptığı konuşma ucu açıktı. Burada bir istifa da söz konusu olabilir diye değerlendirilmişti. Toplantıdan sonra yapılan MYK toplantısından sonra AK Parti’den birisi bunu sorduğunda Başbakan bir değerlendirme yapacağını, henüz karar vermediğini ama Türkiye aleyhine bir karar vermeyeceğim demişti. Bir arafta durum söz konusuydu. Bugünkü görüşmeden önce o ihtimal biraz daha güçlüydü. Hava biraz daha yumuşamaya, istifa seçeneği değil de yeni bir ilişki oluşturuacaklar. Yola nasıl devam edecekleri şekilde bir hava hakim oldu. İstifa beklentisini ortaya çıkaran sayın Başbakanın grup konuşması."

"Güllük gülistanlık olarak devam edebileceğini düşünmüyorum. Bunları bilgiye dayalı olarak değerlendirmiyorum. Elbetteki bu toplantı rutin değil. MKY ayda 1 toplanır. Evet, istifa yok diyoruz ama MYK yarın yapılacak olması bir o kadar yeni ve çok önemli bir gösterge." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.