Davutoğlu Hükümeti güvenoyu aldı

Davutoğlu Hükümeti güvenoyu aldı

Genel Kurul'da açık oylama sonucunda 439 milletvekili oy kullandı. 62. Hükümet 306 milletvekilinin oyuyla güvenoyu aldı.

A+A-

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 62. Hükümet Meclis'ten güvenoylaması aldı. Genel Kurul'da açık oylama sonucunda 439 milletvekili oy kullandı. 62. Hükümet 306 milletvekilinin oyuyla güvenoyu aldı. 62. hükümete 133 milletvekili ise red oyu verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşmada; “ Sizden de aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz Meclisimiz ve milletimiz önünde söz veriyoruz. Hiç bir güç hükümetimizin bu azmini kırmaya yetmeyecektir. Aksine daha da büyük bir azimle çalışmaya devam edecektir” dedi.

Davutoğlu Genel Kurul’da yaptığı kısa teşekkür konuşmasının ardından muhalefet sıralarına yöneldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ayağa kalkarak Davutoğlu’nu tebrik etti. Davutoğlu CHP ve HDP’li milletvekilleri ile de tokalaştı. Davutoğlu’nu Genel kurul’da AK Partili milletvekilleri tek tek tebrik etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.