Davutoğlu'ndan Babacan açıklaması

Davutoğlu'ndan Babacan açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında 3 dönem kuralına takılan Ali Babacan hakkında açıklamalarda bulundu

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında üç dönem kuralına ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Davutoğlu 3 dönem kuralına takılan isimlerin partiden kopmayacağı sinyalini verdi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevinden ayrılmasından sonra ülkede kriz çıkacak söylentilerine de cevap veren Davutoğlu, "Ali Bey'in de bakan olsun olmasın mutlaka katkıda bulunacağı tek bir yönetim vardır. Kimsenin de şu olursa kriz doğar, şu olmazsa kriz olmaz gibi davranış sergilememesi lazım. Hepsinin katkısını alacağız." dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

»» Yanımızdan ayrılmıyorlar. Ali, Bülent ve Beşir beylerle birçok şeyi paylaşmışız. Ne ayrılırız ne ben kendimi yalnız hissederim. Bizim ilişkimiz makama bağlı değil. 8 Nisan'da kıyamet kopacak diyenler oldu, kıyamet koptu mu? Kırılganlığın olmaması mayanın sağlamlığını gösterrir. CHP'de en ufak kayma ne tür fırtınalara yol açıyor. 4 yıl sonra hepsi yeniden milletvekili adayı olabilirler. Dışarıdan bakanlık konusu ihtimal dışı değil.

»» Yeni unsurların taze kan olarak girmesi ve eskimeyen unsurların da burada bulunması siyaseten gücümüzü gösteriyor. Seçimlerden sonra olağan kongremizi yapacağız. Yeni bir siyasi kadro yenilenerek devreye girmeli. Bu bir kartopu şeklinde geleceğini dokumalı.

Ali Babacan'ın durumu

»» Bu çok gündeme geldiği için, niye dış politika yönetimi demiyorsunuz? Bir ülkede bir yönetim vardır. Ali Bey'e benim saygım sonsuzdur. Diyelim Eğitim Bakanı Nabi Bey'e saygım sonsuzdur. Ama ekonomi yönetimi diye ayrı bir yönetim yok. Eğitim yönetimi diye bir ayrı bir yönetim yok. Türkiye’de buna da alışması lazım. Ali Bey gerçekten kendisini kişiselleştirmeye bir şey. Bu başarı çizgisi devam eder. Yarın ben de olmayacağım başkası devam eder.

»» Ekip olduğunuzda, başbakan olarak yaptığım her açıklamada, sağımda ve solumda bakan arkadaşlarımı bulundurdum. Derviş dönemiyle irtibatlandırma, çok ucuz bir akıl bu. Son 12 yıldır yapılan her şey, ortak faaliyettir. Bu ortak akıl, Ali Bey'in de bakan olsun olmasın mutlaka katkıda bulunacağı tek bir yönetim vardır. Kimsenin de şu olursa kriz doğar, şu olmazsa kriz olmaz gibi davranış sergilememesi lazım. Hepsinin katkısını alacağız.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.