Delta varyantı New York Otomobil Fuarı'nı vurdu

Delta varyantı New York Otomobil Fuarı'nı vurdu

2021 New York Uluslararası Otomobil Fuarı, delta varyantının Amerika Birleşik Devletleri’nde yayılması sebebiyle iptal edildi.

A+A-

Gösterinin organizatörleri, iptal edilme sebebi olarak aşı gerekliliklerini ve ABD genelinde yayılan delta varyantını gösterdi ve “büyük hayal kırıklığı” yaşadıklarını ifade etti. Geçtiğimiz hafta organizatörler fuar ile ilgili “Gelecek Parlak” isimli bir poster yayınlamıştı; bu yüzden bu kararın aniden alındığını söylemek yanlış olmaz.

Geçen yıl da iptal olmuştu

Geçen yıl fuar, koronavirüs sebebiyle önce ağustos ayına ertelenmiş, daha sonra da tamamen iptal edilmişti. Fuarın yapılması planlanan Javits Center da bir sahra hastanesi olarak kullanılmıştı. Bu yıl ise geri dönmesi planlanıyor ve her şeyin iyi ve plana göre gittiği söyleniyordu. Ancak durum, artan delta varyantı sebebiyle değişti ve fuar bu yıl da iptal oldu.

Yapılan açıklamalarda organizatörler, “Covid şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya meydan okudu ama biz New York Otomobil Fuarı’nın eskisinden daha iyi ve büyük bir şekilde döneğini biliyoruz. Gösterinin, Nisan 2022’de normal bahar programına dönmesini bekliyoruz.