Demir cevheri 6 haftanın zirvesini gördü

Demir cevheri 6 haftanın zirvesini gördü

Demir cevheri, Çin'de emlak sektörü desteği beklentisiyle 6 haftanın zirvesine çıktı.

A+A-

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in emlak piyasasını desteklemek için yeni önlemler üzerinde çalıştığı bildirilirken tüccarların talepte bir toparlanma olacağına dair beklentiye girmesiyle altı haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Bloomberg News'in Cuma günkü kaynaklara dayandırdığı haberine göre, düzenleyici kurumlar konut alımları için daha fazla gevşetici kısıtlamalar da dahil olmak üzere bir önlem paketini değerlendiriyorlar.

Analistler, hayal kırıklığı yaratan Çin göstergelerinin ek politika müdahalesi umutlarını körüklediğini kaydetti.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %3,6 artışla 770 yuan/ton (108,44 dolar) ile 20 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Singapur Borsası'nda, Temmuz vadeli demir cevheri, %4,0'a varan artışla 21 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 108 dolar/tona ulaştı.

Bunun yanında analistler Haziran ayından itibaren Çin inşaat faaliyetlerinde yaz mevsimindeki yavaşlamanın demir cevheri talebini ve fiyatlarını azaltmasını bekliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri TSİ 05.33'te %2,5, sıcak haddelenmiş rulo %2,4, filmaşin %0,4 arttı,  paslanmaz çelik %0,4 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1 ve %1,8 arttı.

İlgili Haberler