Demir cevheri fiyatları Çin'den gelen veriler sonrası zirveyi gördü

Demir cevheri fiyatları Çin'den gelen veriler sonrası zirveyi gördü

Demir cevheri fiyatları Çin'de beklentilerin üzerinde büyüme verisinin gelmesinin ardından son bir haftanın zirvesini gördü.

A+A-

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de Mart çeyreğinde büyümenin beklenenden daha iyi gelmesiyle bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Ulusal İstatistik Bürosu'ndan alınan verilere göre, Çin'in GSYH'si yılın ilk üç ayında yıllık bazda %4,5 büyüdü. Büyüme önceki çeyrekteki %2,9'luk büyümeden daha hızlı ve analistlerin %4,0'lık büyüme tahminlerini de aştı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 06.20'de %2,08 artışla bir haftanın en yüksek seviyesi olan 784 yuan/tona (114,04 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda, Mayıs demir cevheri kontratı %0,88 artışla 117,8 dolar/ton ile 12 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

Analistler, sağlam talebin demir cevheri fiyatlarına belirli bir destek sağladığını, ancak zayıf çelik marjlarından kaynaklanan aşağı yönlü risklerin varlığına dikkat çekti. 

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1 artışla 3.946 yuan/tona çıkarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,93 ve filmaşin %0,64 artış gösterdi. Paslanmaz çelik %0,06 düştü.

İlgili Haberler