Demir cevheri fiyatları düşüşe geçti

Demir cevheri fiyatları düşüşe geçti

Demir cevheri fiyatları beklenin altında düşüşe geçti. Singapur'da demir cevheri vadelileri Çin'den gelen sinyallerin etkisiyle 100 dolar seviyesinin altını test etti. Demir cevheri vadeli kontratları beklentilere bağlı olarak kayıplarını sürdürdü.

A+A-

Demir cevheri vadeli kontratları, Çin’de çelik üretiminin geçen ay düştüğüne ilişkin beklentilere bağlı olarak kayıplarını sürdürdü ve 100 doların altını gördü.

Bloomberg HT'nin haberine göre Singapur piyasasında fiyatlar, dünyanın en büyük çelik üreticisi Çin’in yıllık üretim hacimlerini kısıtlamaya yönelik çabalarını artırması ile birlikte düşüşünü beşinci güne taşıdı. Bu hareketle birlikte, Çin limanlarındaki demir cevheri stokları, yavaşlayan talebin bir işareti olarak, Nisan 2019’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Çelik üretimi en düşük seviyeye geriledi.

Araştırma şirketi Mysteel’in 247 maden eritme ocağı ve 71 elektrikli ark ocağına dayandırdığı bir ankete göre, Çin’de günlük ham çelik üretimi Ekim ayının son 10 gününde Mart 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Mysteel, yerel yönetimlerden üretimi azaltma konusunda sık sık talepler gelirken, düşük çelik talebi ve gevşeyen fiyatların üretici şirketlerin üretim isteğini azalttığını vurguladı.

Çelik üretimi Ekim ayının başında düşüşe geçti

Çin Demir ve Çelik Birliği, daha önce yaptığı açıklamada, çelik üretimin Ekim ayının başında ve ortasında düştüğünü kaydetmişti.

Demir cevheri vadelileri Singapur piyasasında yüzde 7,2 düşerek ton başına 93,05 dolara indi. Dalian piyasasında fiyatlar günlük alt limite geriledi.