Demirören, Hürriyet'i borcuna karşılık teminat olarak gösterdi

Demirören, Hürriyet'i borcuna karşılık teminat olarak gösterdi

Demiören Grubu, Hürriyet Gazetecilik'in bazı taşınmazlarını Ziraat Bankası'na teminat olarak gösterdi

A+A-

Demiören Grubu, Hürriyet Gazetecilik'in bazı taşınmazlarını Ziraat Bankası'na teminat olarak gösterdi

Hürriyet Gazetecilik, Demirören Medya'nın Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler kapsamındaki 15.85 milyon dolar ve 118.85 milyon TL'lik kısım için Demirören lehine teminat vereceğini duyurdu.

Demirören Medya Yatırımları Nisan ayında, Doğan Holding'in yazılı ve görsel medyadaki önemli varlıklarını 916 milyon dolar üzerinden nakden ve peşin olarak satın almıştı. Gazetecilik'ten dün akşam KAP'a yapılan açıklamaya göre, Demirören Medya ve Ziraat Bankası arasında 6 Nisan 2018 tarihinde imzalanan genel kredi sözleşmesi ile 28 Eylül 2018 tarihinde imzalanan genel kredi sözleşmesi ve eklerine işaret edilerek, "Banka tarafından Demirören Medya'ya kullandırılmış veya kullandırılacak olan işletme sermayesi kredilerinin şirketimiz yararına ve şirketimize fon aktarmak üzere kullanılmış olan 15.85 milyon dolar ve 118.85 milyon TL kredi anapara tutarındaki kısmı ve buna işleyecek faiz, komisyon, masraf, vergi ve diğer feriler için şirketimiz tarafından Demirören Medya lehine teminat verilmesine... karar verilmiştir" denildi.

Açıklamaya göre, "ipotek borçlusu" sıfatıyla Hürriyet Gazetecilik'in 155.23 milyon lira net defter değerindeki arsa ve bina niteliğindeki maddi duran varlıklarının ve 129.19 milyon lira net defter değerindeki arsa ve bina niteliğindeki yatırım amaçlı gayrimenkulün, toplam 284.4 milyon TL tutarındaki gayrimenkulünün üzerine 306 milyon lira tutarında üst sınır ipoteği tesis edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.