Demirören'den Reuters'a "mesnetsiz iddia" tepkisi

Demirören'den Reuters'a "mesnetsiz iddia" tepkisi

Demirören Şirketler Grubu'nun ticari faaliyetleri ile ilgili algı çalışması yapan Reuters Haber Ajansı basın meslek ilkelerine uymaya davet edildi ve iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

A+A-

Demirören Şirketler Grubu söz konusu haberlerin sözde 'meçhul kaynaklara' dayandırılmasına dikkat çekti ve iddialarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını belirtti. Ayrıca haberi geçen ajans, basın etik ilkelerine uymaya ve 'meçhul' kaynakları açıklamaya davet edildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye gündemi ile ilgili son haftalardaki operasyonel haberleri ile gündeme gelen Reuters,  dün Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınacağını iddia ederken, şimdi de Demirören grubunu hedefe oturttu.

Demirören Grubu'nun medya satın alması ile enerji ve şans oyunları için kullandığı kredi borçlarına ilişkin bankalarla yürüttüğü yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktığı ve faizle birlikte bu tutarın daha da aşılabileceğini iddia eden Reuters'e cevap, Demirören grubu açıklaması imzası ile geldi.

'Demirören gelir oluşturmakta zorlanıyor' iddiası

Reuters'ın iddiasına göre Demirören Medya Grubu'nun yürüttüğü sürece hakim olan üç bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre; grup gelir oluşturmak zorlanıyor. 800 milyon dolar borç için yeterli teminatları alan ve güvende olan Ziraat Bankası ile yapılandırma görüşmelerinin yürütüldüğünü, enerji ve şans oyunları için bankalardan kullanılan 1.2 milyar dolar borç için de 8-9 banka ile yapılandırma görüşmelerinin devam ettiği ileri sürüldü.