Demirtaş'a suikast haberi yalanlandı

Demirtaş'a suikast haberi yalanlandı

Demirtaş'ın aracında hasar meydana geldi; Diyarbakır Valiliği hasarın ateşli silahtan kaynaklanmadığını açıkladı

A+A-

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracına kendisinin de içinde bulunduğu sırada dün akşam saatlerinde saldırı düzenlendiği iddia edilirken, Diyarbakır Valiliği araçtaki hasarın ateşli silahtan değil sert bir cisim çarpmasından meydana geldiğini kaydetti.

Fırat Haber Ajansı gece geç saatlerde, Demirtaş'a akşam saatlerinde Diyarbakır'da "suikast girişiminde" bulunulduğunu iddia etti.

Haberde ANF'ye bilgi veren Demirtaş'ın "Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi" dediği aktarıldı.

Demirtaş açıklamasında, aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını ve mermi çekirdeğine rastlanmadığını belirtti.

Reuters'a bilgi veren HDP'li yetkililer de, konuya dair incelemenin sürdüğünü ve mevcut hasarın taş veya benzeri bir cisim çarpmasından kaynaklanmasının zor olduğunu belirttiler.

Öte yandan Diyarbakır Valiliği konuya dair yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın kullanımına tahsis edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait zırhlı araç park halinde ve içerisinde kimse yok iken koruma görevlileri tarafından aracın arka camı sağ tarafında bir hasar olduğu tespit edildiğini kaydetti.

Açıklamada, "Yapılan kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmamıştır. Hasarın sert bir cisim çarpmasından dolayı meydana geldiği değerlendirilmektedir" denildi.

Valilik, Demirtaş'ın Diyarbakır'daki programının tahsis edilen koruma görevlilerince takip edildiğini ve kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmediğini de bildirdi. 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.