Deniz Yatırım'dan Tekfen için yeni hedef fiyat

Deniz Yatırım'dan Tekfen için yeni hedef fiyat

Deniz Yatırım, Tekfen Holding hedef fiyatını 8,30TL'den 9,00TL'ye çıkardı.

A+A-

Deniz Yatırım konu ile ilgili raporunda, Tekfen Holding için 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı: "Görünümü güçlendiren proje Tekfen Holding geçtiğimiz hafta tarihinin en büyük kontratını kazandığını açıkladı.

Katar'da yapılması için anlaşılan 2.1 mlr $ büyüklüğündeki Al Khor Expressway projesi, Tekfen Holding'in 2Ç itibariyle 1.8 mlr $ olan eldeki projeler büyüklüğünü iki kat artırırken, 3 yılda tamamlanması beklenen proje, yılda 700 mln $ ciro ve 40-50 mln $ VAFÖK yaratmasını öngörüyoruz. Bu nedenle Tekfen Holding için 2017-19 dönemi için USD bazlı VAFÖK projeksiyonumuzu ortalama olarak %25 yükseltiyoruz.

Bu değişiklikle hedef fiyatımızı %8 yukarı çekerek 9.00TL/hisse olarak revize ediyoruz. Geçtiğimiz hafta hissedeki %12'lik yükselişe ragmen, 2017T 2.7 FD/VAFÖK ve 5.0 F/K olan ucuz çarplanları göz önünde bulundurarak, AL tavsiyemizi koruyoruz.

Kar satışı nedeniyle olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak görmekteyiz.  Daha güçlü bir 2017-19 görünümü. Son alınan 2.1 mlr $ değerindeki proje ile Tekfen Holding'in elindeki projelerin büyüklüğünün 3.6-3.7 mlr $ seviyesi ile Şirket tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını hesaplıyoruz.

Otoyol projelerinin tipik olarak %6-7 VAFÖK marjı yarattığını baz alırsak, 2017-19 arasında yılda yaklaşık 700 mln $ ciro yaratacak projenin, Tekfen Holding'e 40-50 mln $ arasında VAFÖK katkısı sağlaması beklenmektedir.  

Tahminlerimizi yukarı çekiyoruz. Şirket projenin beklenen karlılığı ile ilgili henüz bir bilgi paylaşmazken, proje özelinde %6 VAFÖK marjı öngörüsü ile Tekfen Holding için 2017 VAFÖK tahminimizi %25 yükseltiyoruz. 2017-19 dönemi için de VAFÖK ve net kar tahminlerimiz ortalama olarak sırasıyla %25 ve %30 artırmış olduk. Ufukta yeni kontratlar da olabilir.

2Ç16 sonuçlarının ardından yapılan telekonferansta, Şirket birkaç proje için daha anlaşmak üzere olduklarını belirtirken, Katar'daki stadyum projelerinden de birine talip olduklarını basın toplantısında söyledi. Biz yine de tahminlerimizi bu yıl başka yeni proje alınmayacağı ve 2017'den itibaren de senede 500 mln $'lık yeni kontrat alınacağını baz alarak yapıyoruz.

 Önemli değer faktörleri: Proje sonrası piyasanın beklentilerinde yukarı yönlü revizyonlar gelmesi kısa vadede hisse için destek olacaktır (bizim yeni 2017T VAFÖK ve net kar tahminlerimiz Bloomberg konsensusun sırasıyla %33 ve %41 üzerinde bulunuyor). Ayrıca inşaat ve emlak tarafında gelebilecek yeni projeler ve global gübre fiyatlarında olası bir iyileşme diğer değer faktörleri arasındadır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.