Deniz Yatırım'dan Y.Kredi için yeni hedef fiyat

Deniz Yatırım'dan Y.Kredi için yeni hedef fiyat

Deniz Yatırım, Yapı Kredi Bankası için hisse hedef fiyatını 4,75 TL'ye düşürürken, 'AL' tavsiyesini sürdürdü

A+A-

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "Yapı Kredi Bankası (YKB) 2Ç16 konsolide olmayan finansallarında 848 milyon TL net kar açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre %108 oranında artış yakalanırken bir önceki çeyreğe göre artış oranı da %20 olarak gerçekleşti. Bankanın bu dönemdeki özsermaye karlılığı ise %14.1 oldu. 235 milyon TL’lik bir defaya mahsus Visa Europe satış gelirleri hariç tutulduğunda dahi YKB’nin ana bankacılık gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre %118 bir önceki çeyreğe göre ise %12 artış göstermiştir.

Bu çeyreğin öne çıkan noktaları TÜFE’ye endeksli enstrümanların daha az katkı sağlamasından dolayı net faiz marjının 7 bps gerilemesi, komisyon gelirlerinin yılın ilk yarısında geçen yıla kıyasla %17 oranında artış göstermesi, operasyonle giderlerindeki sıkı kontrol sayesinde yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre sadece %7.7 oranında artış göstermesi ve takibe dönüşüm hızının bir önceki çeyreğe göre artış göstermesi olarak sıralanabilir.

Kredi büyümesinin önceki çeyreğe göre toparlamış olmasına ragmen mevdutın artmaması nedeniyle mevduatın krediye dönüşüm oranı bir önceki çeyreğe göre 440 bps artarak %110.1 seviyesine yükselmiştir. Sermaye yeterlilik rasyoları ise 10 bps ile sınırlı bir iyişleşme göstermiştir. Tahminlerimizde küçük çaplı revizyonlar yaptık.

Tahmin dönemimiz boyunca net faiz geliri tahminlerimizi %1 oranında aşağı çekerken karşılık giderleri tahminimizi ise %2.7 yukarı çektik.

Döviz ve türev işlemlerinden kaynaklı gider tahminlerimizi ise %15 kadar aşağı çektik.

Net net olumsuz tarafın kısmen ağır basmasından dolayı hedef fiyatımızı hisse başına 4.75 TL’ye düşürdük (önceki 5.00 TL). Özsermaye karlılığındaki artışın süreceğini ve rakipleri ile arasındaki firkin kapanmaya devam edeceği beklentisi ile YKB hisseleri için AL olan önerimizi sürdürüyoruz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.