Denizbank kar rakamını açıkladı

Denizbank kar rakamını açıkladı

Denizbank, 2014 yılında konsolide bazda 939 milyon TL kar elde etti

A+A-

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”Konsolide aktiflere göre Türkiye’nin 5. büyük özel bankası olarak 758 şubemiz ve 15 bine yakın çalışanımızla 2014 yılında istikrarlı büyümemize sürdürdük“ dedi.

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu’nun 2014 yılında sektör büyümelerinin üzerinde bir performans kaydettiğini belirten Ateş, ”2014 yılı konsolide net karımız 939 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde aktif ve mevduatımızı sektörün üzerinde artırmayı
başardık” şeklinde konuştu.

Ateş, Denizbank’ın 2014 yılında konsolide bazda

· Aktiflerini %18 büyüterek 94,4 milyar TL’ye yükselttiğini,
· Özkaynaklarını %18 büyüterek 7,2 milyar TL’ye çıkardığını,
· Ana fon kaynağı olan mevduatını %24 artırarak 61,8 milyar TL’ye ulaştırdığını,
· Toplam kredilerini %14 artış ile 85,0 milyar TL’ye çıkardığını,
· Müşteri sayısını yıllık %15 yani 1,1 milyonluk bir artışla 8,2 milyona çıkardığını kaydetti.

Denizbank’ın güçlü finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğini kaydeden Ateş, 2013 yılından bu yana toplam 1,2 milyar ABD Doları sermaye benzeri kredi temin edildiğini ifade ederken, Sberbank’ın bu konuda desteğinin devam ettiğinin altını çizdi.

“Dünyanın En Yenilikçi Bankası”

Denizbank, sektörüne yön veren, inovasyon odaklı yaklaşımı ile dünya çapında prestijli ödüllere layık görülmeye de devam etti. Bu kapsamda, finansal hizmet sektörünün bankacılık yönetimi alanında dünya çapında en saygın kurumlarından ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) ve ABD Bankalar Birliği (ABA) tarafından inovasyon alanında verilen 2014 yılı BAI – Bankacılık İnovasyon Ödülleri’nde büyük bir başarı göstererek, “Dünyanın En Yenilikçi Bankası” ödülüne layık görüldü. 8’i Türkiye’den olmak üzere toplam 105 finansal kuruluşun 220’den fazla proje ile başvuruda bulunduğu yarışmada, Türkiye’yi final sahnesinde temsil eden tek kurum, 3 ayrı kategoride 5 inovasyon projesi ile Denizbank oldu. Banka, aynı organizasyon kapsamında “İç İşleyişte İnovasyona Dayalı Gelişim” kategorisinde müşteri memnuniyetini artıran Inter-Collect uygulaması ile de birincilik ödülünün sahibi oldu.

“Türkiye’de Yılın Bankası”

Denizbank, kurum performansı ve müşteri memnuniyetini artıran yenilikçi hizmet ve uygulamaları ile de uluslararası alanda itibarlı ödüller kazandı. Bu kapsamda son olarak Financial Times Grubu bünyesinde bulunan, İngiliz menşeli finans dergisi The Banker’ın uzman bankacı ve analistlerin görüşlerine dayanarak yaptığı değerlendirme sonucunda, 2014'te "Türkiye’de Yılın Bankası" seçildi.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.