Denizbank'ın karı düştü aktifleri büyüdü

Denizbank'ın karı düştü aktifleri büyüdü

Denizbank 2015 finansallarını açıkladı. 2014'te 939 milyon TL net kar elde eden şirketin net karı geçen yıl 859 milyon TL'ye gerilerken aktifler yüzde 20 büyüdü

A+A-

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "DenizBank'ın aktifleri 2015 yılında yüzde 20 büyüyerek 113 milyar TL seviyesine yükseldi. Aynı dönemde bankamızın net karı da 859 milyon TL seviyesinde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

DenizBank'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ateş, DenizBank'ın Türkiye'nin 81 ilinde ve yurt dışında olmak üzere toplamda 735 şube ve 15 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösterdiğini bildirdi. Ateş, şunları kaydetti:

"DenizBank'ın aktifleri 2015 yılında yüzde 20 büyüyerek 113 milyar TL seviyesine yükseldi. DenizBank, 2015 yılında konsolide bazda mevduatını yüzde 15 artırarak 71,2 milyar TL'ye, toplam kredilerini yüzde 20 artış ile 102,1 milyar TL'ye, müşteri sayısını da 840 bin kişilik artışla 9,1 milyon kişiye çıkardı. Aynı dönemde bankamızın net karı da 859 milyon TL seviyesinde gerçekleşti."

Bankanın aktiflerinin hızlı büyümesinde, dev projelere sunduğu katkının önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Ateş, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizde kalkınma ve refahın sürdürülebilir kılınmasında kritik öneme sahip, devasa altyapı projelerinin finansmanında yer almayı milli bir görev olarak addediyoruz. Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu Temin projesi, Kamu-Özel Sektör Ortaklı Şehir Hastaneleri gibi ülkemizin geleceğinde kritik rol oynayacak büyük projelerin finansman süreçlerinde doğrudan ve dolaylı olarak yer alarak yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında kaynak aktardık."

"Tarım alanında liderliğimizi bu yıl da devam ettirdik"

Ateş, DenizBank'ın proje finansmanındaki bu yaklaşımının yanı sıra, KOBİ ve tarım gibi Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu her alanda aktif biçimde var olmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

"DenizBank olarak, öncüsü olduğumuz tarım yolculuğunda 1 milyonu aşan üretici müşterimiz, 6 milyar TL'ye yaklaşan tarım kredimiz ve özel bankalar arasında yüzde 30'a yaklaşan pazar payımızla liderliğimizi bu yıl da devam ettirdik" diyen Ateş, KOBİ bankacılığı alanında hizmet verdikleri müşteri sayısını 1,2 milyona, kredi tutarını da 16 milyar TL'ye çıkartarak sektörün üzerinde performans sergilediklerini belirtti.

Banka açıklamasında, DenizBank'ın 2015 yılında faaliyet alanlarında elde ettiği inovasyona dayalı büyüme performansını uluslararası alanda layık görüldüğü prestijli ödüllerle taçlandırdığı ifade edildi. Bankanın, finansal faaliyetleriyle ülke ekonomisine sağladığı katkıyı bu dönemde de eğitim, kültür, sanat ve spora destek vererek toplumsal alana yaymayı sürdürdüğü ve Türkiye'nin 77 ilinde faaliyet gösteren Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın ana sponsoru olduğu belirtildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.