Deprem paylaşımları nedeniyle ünlü sanatçıya soruşturma

Deprem paylaşımları nedeniyle ünlü sanatçıya soruşturma

Oyuncu Berna Laçin'e Twitter hesabında Elazığ depremi sonrası yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

A+A-

Oyuncu Berna Laçin'e Twitter hesabında Elazığ depremi sonrası yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Laçin, Elazığ depremi sonrası Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sms ile yardım çağrısında bulunmasını sosyal medya hesabından ''Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak? Onca toplanan deprem vergisine n’oldu?'' paylaşımıyla eleştirmişti. 

Laçin, depremin ilk olarak 6.8 ardından 6.5 büyüklüğünde olduğu açıklamasının ardından ''Hop güncelleme 6.5... Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor'' paylaşımı yapmıştı.

GAZİANTEP'TE İKİ GÖZALTI

Öte yandan Gaziantep'te Elazığ depremiyle ilgili sosyal medyada panik ve korku oluşturacak gerçek dışı paylaşım yapan 2 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ ve çevre illerimizde hissedilen deprem sonrası sosyal medya hesapları üzerinden korku ve panik oluşturacak şekilde gerçek dışı paylaşımlarda bulunan 2 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulanmış olup soruşturmaya devam edilmektedir” denildi.

RTÜK’TEN HABERLERE İNCELEME

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Elazığ depremiyle ilgili radyo ve televizyonlarda yer alan provokatif yorum ve haberler için inceleme başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şunlar denildi:

Dün akşam ülkemizi derinden sarsan Elazığ merkezli deprem sonrası bazı medya hizmet sağlayıcı kuruluşların toplumu provoke etme amaçlı ve yanlış yönlendirme amacı güden yayınları incelemeye alındı.

Yapılan inceleme sonucunda uzmanlar tarafından yazılan ve ilgili kuruluşlara ağır idari yaptırım öneren raporlar kurula sunuldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.