Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

AFAD Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Cuma akşamı 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Pazar sabahı itibarıyla 35 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1.607 kişinin yaralandığını ve 45 kişinin yıkılan binalardan kurtarıldığını açıkladı.

A+A-

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Cuma akşamı 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. AFAD,  35 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1.607 kişinin yaralandığını ve depremin ardından 45 kişinin yıkılan binalardan kurtarıldığını duyurdu.

Son olarak Pazar öğlen saatlerinde Elazığ'ın Sürsürü ilçesinde üç kişinin enkazdan çıkarıldığı belirtiliyor. Çıkarılan kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili henüz bir bilgi yok. Ajanslar Mustafa Paşa'daki bir enkazdan da bir kişinin çıkarıldığını aktarıyor.

AFAD Elazığ ve Malatya'da 76 binanın yıkıldığı, 645 binanın ağır hasarlı olduğunu, 12 binanın ise acil yıkılacak durumda olduğunu duyurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Öte yandan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 10'dan fazla 4 büyüklüğünün üzerinde olmak üzere 400'den fazla artçı deprem yaşandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.