Deutsche Bank küçülmeyi planlıyor

Deutsche Bank küçülmeyi planlıyor

Deutsche Bank yatırım bankacılığı birimini 5'te 1 oranında küçültme olasılığını inceliyor

A+A-

Deutsche Bank yatırım bankacılığı birimini 5'te 1 oranında küçültme olasılığını inceliyor. Bazı kaynaklara göre Avrupa'nın en büyük yatırım bankacılığı birimine sahip olan Deutsche Bank bu birimin küçülmesi yönünde karar alabilir. 

Avrupa'nın en büyük yatırım bankacılığı birimine sahip olan Deutsche Bank'ın bu birimin geleceği ile ilgili birden fazla seçeneği gözden geçirdiği belirtiliyor. Bankanın aynı zamanda türev ürünler iş kolunu da küçültmesi seçenekler arasında bulunuyor.

Deutsche Bank euro krizinden bu yana yatırım bankacılığı birimini diğer bankalara göre güçlü tutan bir kurum olarak dikkat çekiyor. Banka, yatırım bankacılığı için gereken sermaye yeterlilik oranları yüksek olsa da bu birimi radikal bir şekilde küçültmemişti. Ancak Barclays ve UBS gibi bankaların yatırım bankacılığı birimlerini küçülteceğini açıklamasının ardından hisselerinin yükselmesi, Deutsche Bank'ın da bu seçeneği değerlendirmesine yol açıyor.

Öte yandan dev bankalar ile Amerikan bankacılık otoriteleri arasında görüş ayrılığı devam ediyor. Bankaların geleceğe dair önlem planlarını inceleyen Amerikan bankacılık otoriteleri, RBS, HSBC ve BNP Paribas'ın planlarının yetersiz olduğunu belirtti. Amerikalı kurumlar Ağustos ayında 11 banka hakkında benzeri karar vermişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.