Deutsche Bank, Türk bankalarında fiyat hedefini düşürdü

Deutsche Bank, Türk bankalarında fiyat hedefini düşürdü

Deutsche Bank, Türk bankalarında fiyat hedefini ortalama yüzde 22 düşürdü

A+A-

Deutsche Bank'ın Çarşamba günkü raporuna göre banka, Türk bankalarında hedef fiyatlarını ortalama yüzde 22 düşürdü. Banka yeni risk ortamı, düşük büyüme/yüksek risk maliyetlerine dikkat çekti.

Raporda, “10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizinin yüzde 16.5'i geçmesi, makro görünümün bozulması, TL varlıklarındaki volatilitenin sürmesi, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'yi izlemeye alması ve TCMB'nin olağanüstü toplantıyla faiz arıtırmına gitmesiyle risksiz faiz oranını yüzde 12'den yüzde 15'e çıkarıyoruz.” ifadesi yer aldı.

Deutsche raporunda, risksiz faiz oranının yüzde 21'lik özsermaye maliyetini işaret ettiğini ve fiyat hedefinin yüzde 16 ile yüzde 44 arasında değişen oranlarda düşürüldüğü belirtildi.

Raporda, net faiz marjının görünümündeki zayıflama (daha yüksek TL fonlama maliyeti ve risk maliyetlerinin artışının etkisiyle) nedeniyle 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin kar beklentisinin sırasıyla yüzde 8 ve 4 yüzde 6 düşürüldüğü ifade edildi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.