Deutsche Bank'tan 14 milyar dolarlık rest

Deutsche Bank'tan 14 milyar dolarlık rest

Deutsche Bank AG, ABD Adalet Bakanlığı'nın mortgage'ye dayalı menkul kıymet satışlarıyla ilgili soruşturmada bankayla uzlaşılması için Deutsche Bank'tan talep ettiği 14 milyar doları ödemeyeceğini açıkladı

A+A-

Deutsche Bank AG, ABD Adalet Bakanlığı'nın mortgage'ye dayalı menkul kıymet satışlarıyla ilgili soruşturmada bankayla uzlaşılması için Deutsche Bank'tan talep ettiği 14 milyar doları ödemeyeceğini açıkladı. ABD Adalet Bakanlığı'nın talep ettiği miktar analistlerin en kötü senaryosunda talep edilmesi öngörülen miktarın 3 katından daha fazla seviyede bulunuyor.

Deutsche Bank tarafından Frankfurt'ta yapılan açıklamada, "Deutsche Bank, bahsedilen miktara yakın bir seviyede uzlaşmaya niyetli değildir. Müzakereler henüz başlıyor. Banka, müzakereler sonucunda benzer bankaların uzlaştığı çok daha düşük seviyelere ulaşılmasını beklemektedir" denildi.

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, ABD Adalet Bakanlığı'nın 2005-2007 yılları arasında mortgage'a dayalı menkul kıymet satışlarıyla ilgili soruşturmasında Bakanlık ile müzakerelere başladığını daha önce de duyurmuştu. Wall Street Journal'a göre, 14 milyar dolar açılış miktarı ve çok daha aşağılara düşebilir. WSJ, Deutsche Bank'ın duyurusundan kısa bir süre önce bu haberi yayınlamıştı. Deutsche Bank'ın ABD'de işlem gören hisse senetleri New York saatiyle 7:03'de yüzde 6.5 gerilerken, Frankfurt'ta işlem gören Deutsche hisseleri bugünkü işlemlerde yüzde 7.2 kadar değer kaybetti. Deutsche Bank hisseleri bu yıl Perşembe günü kapanışı itibariyle yüzde 42 değer kaybetti.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.