Dev banka blockchain projesini genişletiyor

Dev banka blockchain projesini genişletiyor

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, bankaların ödemelerdeki anlaşma özelliklerini de kapsamak için var olan blockchain projesini genişletiyor.

A+A-

JPM Coin ismiyle geçen aylarda kendi kripto para birimini piyasaya süren ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, bankaların ödemelerinde bazen haftalarca gecikmeye sebep olan onay süreçleri için, 2017 yılında Avustralya ANZ Bankası ve Royal Bank of Canada iş birliğiyle 2017'de oluşturulan Interbank Information Network (IIN) blockchain platformu ile 220 bankaya hizmet veriyor.

The Financial Times'da yer alan habere göre şirketin küresel takas başkanı John Hunter, söz konusu platformun yılın üçüncü çeyreğinde aktif olmasının planlandığını belirtirken, söz konusu platformun daha yüksek hata oranı riski sebebiyle özellikle uluslararası banka ödemelerinde daha kullanışlı olmasının beklendiğini açıkladı.

Hunter, bankanın söz konusu platformda ödemenin karşı tarafa yapıldığını doğrulayacak bir özellik üzerinde çalıştığına dikkat çekerken, bankanın ödeme tahsilatının şu an yüzde 80 ile yüzde 90 düzeylerinin arasında olduğunu ve hata oluşan ödemelerin yüzde 5 ve yüzde 20'si üzerinde çalışıldığını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.