Dev banka borsada alım yapacak

Dev banka borsada alım yapacak

Rus Sberbank, nakit dışı tasarruf yapısında borsa payını artırmayı hedefliyor.

A+A-

Rus Sberbank, nakit dışı tasarruf yapısında borsa payını artırmayı hedefliyor. Sberbank yönetim kurulu Başkan yardımcısı Aleksandr Vedyahin, 2023 yılında Sberbank’ın mevduattan gelen paranın nakit dışı tasarruf yapısındaki payını yüzde 13’ten yüzde 23’e çıkarmayı planladığını belirtti. Bu miktarın 5 trilyon Ruble’yi aşması öngörülüyor.

Vedyahin bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Mevduatlar bugün Sberbank’in nakit dışı tasarruf yapısının büyük bir kısmını oluşturuyor. Yatırımın payı şu anda sadece yüzde 13, ancak bu payın 2023’te yüzde 23’e çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu yatırımlar 5 trilyon rubleyi aşacak. Nüfusun fonlarının mevduattan borsaya akışı, bu tür ürünlerin Rusya’daki düşük enflasyon yüzünden düşük karlılığı nedeniyle gerçekleşecek” diye konuştu.

Dünyada olduğu gibi Rusya’da da hisse senedi piyasalarına ilgi artıyor. Ekim 2020 tarihinin sonunda, Moskova Borsası’nda hesabı olan kişi sayısı 7 milyon 500 bini aştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.