Dev banka müşterilerine kripto para hizmeti sunacak

Dev banka müşterilerine kripto para hizmeti sunacak

ABD'li bankacılık devi Wells Fargo, geçtiğimiz günlerde kripto para hizmeti sunacağını açıkladı. ABD'li bankanın kripto para adımı, Bitcoin fiyatını hareketlendirdi.

A+A-

Dünyaca ünlü ABD’li bankacılık devi Wells Fargo, müşterilerine kripto para hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Business Insider'ın haberine göre, Wells Fargo bazı varlıklı müşterilerine kripto para hizmetleri sunmaya başladı bile. 

Kripto para konusuna ilk başta sıcak bakmayan başta banka olmak üzere kurum ve kuruluşlar, kripto paraların artık önemli bir etken olduğunu anlamışa benziyor. Birçok banka kripto desteği sunmaya hazırlanırken Well Fargo da çalışmalara başlamış gibi gözüküyor. 

Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin fiyatı da yükselişini sürdürüyor, kısa bir süre önce 35 bin dolar bandını aşan Bitcoin yedi gün içerisinde ise yaklaşık %20 artarak yatırımcıların yüzünü güldürdü ve 40 bin bandının üzerinde seyrediyor. Wells Fargo haberinden önce 38 bin dolar civarına inen Bitcoin, bu gelişmeyle birlikte bir anda 42 bin 500 dolara kadar çıktı.

Bitcoin’in fiyatındaki bu yükselişe, dünya bankacılık devi Wells Fargo’nun kripto paralarla ilgili yaptığı bir açıklamanın sebep olduğu düşünülüyor.  Genel olarak artışın sebebi ise Amazon’un Bitcoin ile ödeme alma iddiaları oldu. Ek olarak Elon Musk’ın Tesla’nın yeniden Bitcoin ödemesi alabileceği söylemesi de sebeplerden bir tanesi. 

Bitcoin haberimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre 41 bin 850 dolardan işlem görüyordu.