Dev bankalara büyük ceza

Dev bankalara büyük ceza

ABD, başta İran'a olmak üzere ekonomik yaptırım kurallarını delen Fransız bankası Credit Agricole'u 800 milyon dolar para cezasına çarptırdı

A+A-

Avrupalı bankaları, İran, Sudan, Burma ve Küba gibi ABD'nin uyguladığı ekonomik ambargolara uymadıkları gerekçesiyle gözetim altına alan ABD, Credit Agricole'un, 2003-2008 yılları arasında bu ülkelerdeki bazı kurumlara milyarlarca dolar para aktardığını saptadı. Credit Agricole'un, ABD'nin araştırmaları sonucu anlaşma yolunu seçtiği ve 800 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiği, ekonomik ambargo altında bulunan İran, Sudan, Burma ve Küba'ya para transferi yapan çalışanların da işlerine son verildiği belirtildi.

Bu yılın başlarında bir başka Fransız bankası olan BNP Paribas aynı gerekçelerle 8.9 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı. ABD'nin ekonomik ambargo kurallarına uymadığı belirlenen İskoçya Kraliyet Bankası (RBS) de geçtiğimiz yıllarda 100 milyon dolar ödemeye mahkum edilmiş, Deutsche Bank, Societe Generale ve UniCredit gibi öteki Avrupalı bankalar da iddialar konusunda ABD'nin başlattığı soruşturmada işbirliği yapacaklarını açıklamışlardı.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.