Dev kripto para madeni alev alev yandı

Dev kripto para madeni alev alev yandı

Tayland’da konuşlu bulunan bir kripto para madeni yandı. Büyük çapta madencilik ekipmanının zarar görmesi bir yana yeniden çalışması için yine büyük ekran kartı alımları yapılacak.

A+A-

Kripto para madencileri bugün oyun dünyasının en büyük düşmanı olarak görülüyor. Daha ekran kartları fabrikadan çıkmadan rezerve eden madenciler yüzünden oyuncular elini bile süremeden kartlar eskimiş oluyor. 

Tayland’ın Chiang Mai şehrinde kurulu olan 3 katlı bir kripto para madeninin 3 Aralık tarihinde yandığı ifade ediliyor. Toplamda 72 sunucunun olduğu madende yaklaşık 60 bin dolar civarında zararın oluştuğu not düşülmüş. Bununla birlikte madende ne tür ekran kartları vardı yetkililer açıklamadı ancak en yenileri olduğuna şüphe yok. 

Bazı kaynaklar oyuncuların ahının tuttuğunu ifade ediyor ancak bu tür kayıplar sonrasında maden sahipleri mecburen yeni ekran kartları satın alarak madeni takviye etmek zorunda. Ayrıca kullanım ömrü çok çabuk sona erdiği için kısa dönemlerde değişim döngüleri yaşanıyor. Bu da son dönem performanslı kartların hali hazırda devam eden stok sıkıntısının uzayacağını gösteriyor. 

Özellikle GeForce RTX 2060 12GB ekran kartının madencilik performansı oldukça yükseklerde ve RTX 3060 ekran kartının da önüne geçiyor. Yani kısaca yakın dönemde yeni ekran kartlarını bulmak oldukça zor olacak.