Devlerin savaşının dünyaya maliyeti 600 milyar dolar

Devlerin savaşının dünyaya maliyeti 600 milyar dolar

Ekonomistler, ABD-Çin ticaret savaşının küresel ekonomiye yükünün 600 milyar doları bulabileceği görüşünde

A+A-

ABD Başkanı Trump ve Çin lideri Şi'nin G20 zirvesinde yapacağı görüşmede iki ülkenin anlaşma zemini aranacak. Ekonomistler, ticaret savaşının küresel ekonomiye yükünün 600 milyar doları bulabileceği görüşünde

ABD-Çin ticaret savaşının tehlikeli bir aşamaya girdiğine işaret eden Bloomberg ekonomistleri Dan Hanson ve Tom Orlik, bu savaşa ABD Başkanı Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi'nin G20 zirvesinde yapacakları görüşmede çözüm bulunması olasılığı olduğunu, ancak şu an için bu savaşın uzun, pis ve pahalı geçmesinin daha olası göründüğünü ifade ettiler.
Hanson ve Orlik tarafından ortaya konan temel senaryoya göre, tarifelerin ABD-Çin ticaretinin tamamını kapsar hale gelmeleri ve piyasaların buna düşüşle tepki vermeleri halinde global GSYH 2021 yılında 600 milyar dolar büyüklüğünde darbe alacak.

ABD'nin 250 milyar dolar tutarında Çin malına yüzde 25 ve buna misilleme olarak Çin'in ABD'den belirli malların ithalatına yüzde 5-25 arasında tarife uygulamasını 2 yıllık bir süreçte Çin'in GSYH'sını 
yüzde 0,5, ABD'nin GSYH'sını yüzde 0,2 azaltacak.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.