Devlet finans eğitim sitesi kuracak

Devlet finans eğitim sitesi kuracak

SPK ve BDDK koordinatörlüğünde Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı ve TSPB desteğiyle finans eğitimi için bir web sitesi hazırlandı

A+A-

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, finans dünyasında çok sayıda ürün ve hizmetin giderek daha karmaşık bir şekilde sunulmasına karşın, Türkiye'de finansal okuryazarlık seviyesi ve farkındalığın düşük olduğunu belirtti.
Finansal ürün ve hizmetlerin tüm kesimlere yayılması, finansal sistem dışında kalan kişilerin sisteme dahil edilmesi, mevcut ürün ve hizmetlerin kalitesinin ve kullanımının artırılması amacıyla bir strateji ve eylem planının yürürlüğe girdiğini anımsatan Şimşek, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) görevlendirildiğini belirtti.

Türkiye'de finansal okuryazarlığın tabana yayılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Şimşek, bu kapsamda SPK ve BDDK koordinatörlüğünde Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği desteğiyle finans eğitimi için bir web sitesi hazırlandığını söyledi.

www.finansalegitim.gov.tr adresinden ulaşılabilecek sitenin 27 Mayıs'ta kullanıma açılacağını ifade eden Şimşek, kullanıcıların eğitim videoları, araçlar ve değerlendirme testi gibi mevcut tüm içeriklerden hiçbir kısıtlama olmadan ücretsiz olarak yararlanabileceğini bildirdi.

Şimşek, sitede yer alan eğitim videolarında; bütçe ve para yönetimi, Türkiye'deki finansal kurumlar ve verdikleri hizmetler, kredi türleri, kredi kartı kullanım esasları, sermaye piyasası araçları, borsa ve işlem esasları, BES, kurumsal yönetim, türev araçlar, DASK, sigorta ürünleri gibi bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık alanındaki temel kavram ve araçları tanıtan bilgiler yer alacağını kaydetti.

ÖĞRETMENLERE DE EĞİTİM VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmenlere yönelik bir sertifikasyon programı başlatılması için protokol imzalanmasının kararlaştırıldığını anlatan Şimşek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile düzenlenecek programı finansal okuryazarlık ile ilgili eğitimlerin geniş kitlelere ulaşmasına imkan sağlayacağı için ülkemizin finansal okuryazarlık düzeyinin gelişimine önemli katkı sağlamasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.