Dijital yuan kullanmayın çağrısı

Dijital yuan kullanmayın çağrısı

Milli sporcularının Çin hükümeti tarafından izleme altına alınmasından endişe eden ABD, dijital yuan kullanımından kesinlikle uzak durmalarını tavsiye ediyor.

A+A-

Kripto para kullanımını ülkede tamamen yasaklayan Çin, kendi kontrolü altındaki blok zinciri teknolojileri ile geliştirdiği dijital yuanı kullanıma sundu ve bir NFT platformunu da geliştirmeye başladı. ABD gelişmelerden rahatsız. 

Dijital yuan kullanmayın çağrısı 

Uygur Türklerine yapılan baskı nedeniyle Kış Olimpiyatlarına katılıp katılmama konusunda kararsız kalan ABD, şimdi de olimpiyatlarda yarışacak sporcularına dijital yuan konusunda uyarı yaptı.  

Çin ülkesinde dijital yuanın yaygınlaşması için çalışıyor ve olimpiyat oyunlarında geniş çaplı kullanım testleri yapılacak. Çin yabancı sporcuları dijital yuanı denemeleri için de teşvik ediyor.  

ABD’li senatörler ise bir dijital diktatörlük kurmakla itham ettikleri Çin’in dijital yuanına karşı sporcuları uyarıyor ve kesinlikle kullanmamalarını istiyor. Dijital yuan kullanımının sporcuları yeri geldiğinde ABD’deki evlerine kadar takip etme gibi sonuçları olabileceğini dile getiriyorlar.  

Dijital yuan haricinde de olimpiyatlar konusunda sık sık uyarılar yapılıyor. ABD’li sporcuların sürekli olarak izleneceği şüpheleri nedeniyle kendi telefonlarını götürmeyip kullan-at tarzındaki telefonlara yönelmeleri istenmişti. Kısacası ABD sporculara izin verdi ancak içi de pek rahat etmemiş gibi gözüküyor.  

İlgili Haberler