Diyarbakır'da olaylı gün, 2 ölü

Diyarbakır'da olaylı gün, 2 ölü

Diyarbakır'da çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesine yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etti. Olaylar kent geneline sıçradı. HDP ve BDP"nin çağrısı üzerine sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine bugün yürüyüş yapılmak istendi. Öğlen saatlerine doğru Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçelerinden Sur’a yürümek isteyenlere polis izin vermedi. Gaz bombası ve tazyikli su ile gruplara müdahale eden polis zaman zaman silah kullanırken, yüzleri maskeli gruplar da polise ses bombası attı.Gazdan etkilenen çok sayıda kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve Grup Başkanvekili İdris Baluken, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek ile çok sayıda HDP’li vekilin de arasında bulunduğu gruba da Dağkapı Meydanı’nda gaz bombaları ile müdahale edildi. Gazdan etkilenen Yüksekdağ ve beraberindekiler, 300 metre ötedeki Büyükşehir Belediye binasına sığındı.

Olaylar nedeniyle kent genelinde öğrenciler okula gitmezken, esnaf da yapılan çağrı üzerine kepenklerini açmadı. Olaylar kent genelinde devam ediyor.

Öte yandan, Bağlar'daki olaylarda Şerdıl Cengiz (21) ve Şiyar Salman (21) hayatını kaybetti. Yaralanan 65 yaşındaki Ayşe Aytekin, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.