Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'daki saldırıda 2 polisin hayatını kaybetmesinin ardından valilik Sur bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

A+A-

Diyarbakır'daki saldırıda 2 polisin hayatını kaybetmesinin ardından valilik Sur bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi'nde polise bu sabaha karşı roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden polis memurlarının Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirtildi.

Hasırlı Mahallesi'nde kazılan hendekleri kapatmak için dün çok sayıda polis ekibi ile başlatılan operasyon devam ederken, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekibine rokatatarlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3'ü yaralandı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon başlatılırken mahalle sakinlerinden sokağa çıkmamaları istendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mahalleden zaman zaman silah ve bomba seslerinin geldiği belirtildi.

Valilikten sokağa çıkma yasağı

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Mahalledeki çatışma sesleri kentin büyük bölümünden halen duyulurken Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.