Doğa Koleji'ni İTÜ Vakfı satın aldı

Doğa Koleji'ni İTÜ Vakfı satın aldı

Ekonomik krizdeki Doğa Koleji'nin satışı ile ilgili sürpriz gelişme yaşandı.

A+A-

BORSATEK - Ekonomik krizdeki Doğa Koleji'nin satışı ile ilgili sürpriz gelişme yaşandı. Daha önce bir vakıf, eski kurucular ve bazı fonlarının isimlerinin geçtiği satışta sürpriz gelişme yaşandı.

Son gelişmeye göre Doğa Koleji'ni İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı satın aldı. Doğa Koleji ve İTÜ'den saat 17:00 yapılacağı söylenen açıklama henüz yapılmadı ancak bir çok Doğa Koleji'nde İTÜ Vakfının Doğa Koleji'nini satın aldığına dair resmi olmayan açıklama yapıldı.

Konuyla yakından ilgilenenleri heyacanlandıran gelişme ile bilgiyi İTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da twitter hesabından paylaştı. Kadıoğlu, konu ile ilgili ayrıntılar netleştiğinde gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti.
Bazı kaynaklar satışın 800 milyon TL'ye yapıldığını ve Doğa Koleji'nin adının İTÜ Vakfı Okulları olarak değiştirileceğini belirtiyor.

Henüz resmi olarak ayrıntıları açıklanmayan satışla birlikte Doğa Koleji'nin ismi İTÜ Okulları olarak değişecek. Ödemeler Denizbank ve Garanti Bankası'na yapılacak. Öğretmenlerin tüm alacaklarını da İTÜ Vakfı üstlendi. 

Bakan Selçuk " bu bilgiyi kaynağından teyit edin"

Öte yandan Doğa Koleji'nde görevli öğretmenler ve velilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ve velilerin sorunlarını dinlediği ve bakanlığın çalışmalarını paylaştığı kabul sonrası gazetecilerin konu ile ilgili sorularına yanıt verdi. 

Selçuk, gazetecilerin "İTÜ ile görüşme oldu mu?" sorusunu yanıtladı. Selçuk, "Dışarıdan gelen birçok bilgiye doğrudan doğruya müdahil olamayız. Somut kanıta dayalı duruma bakarız. Şahıslarla kurumlarla temasımız yürütülüyor. Yetkimizin sınırlılığına bakarak çok sınırlı davranışlar sergilemek istemiyoruz. Bu meselenin öğretmenlerimizin lehine sonuçlanması için dikkatle takibindeyiz.  Bu bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit edin" dedi.

Selçuk, kamu kaynaklarıyla özel kurum kurtarma planlarının olmadığını belirtti ve "Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır" dedi.

Görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında Selçuk, sözlerine "Sonlandırma işlemini yapmak çok basit. Sonlandırma işleminin yapılması halinde öğretmenlerimizin çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağı açık. Tüm mağduriyetlerine rağmen dersinin başında olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" diye başladı. Selçuk, şöyle devam etti:

Satış ve devir sürecini çok yakından takip ediyoruz. Yakın bir süre içerisinde de satış yönünde bir çözümün ortaya çıkması için de gereken tedbirleri de alıyoruz. Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi yönünde olup kamu kaynakları ile şirket kurtarma şeklinde bir planımız olmadığını da ifade etmek isteriz. Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır. Süreci hassasiyetle değerlendiriyoruz. Kamu kaynakları kamunun kurumlarının yetkin hale gelmesi ve daha işlevsel olması için her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu meselenin çözüme kavuşması için gayret gösterdigimizi tekrar etmek isterim. Teminat zorunluluğu ve sadece eğitim alanında faaliyet göstermesi ile ilgili çalışmalarımız var."

Selçuk, açıklamalarının ardından gazetecilerin "İTÜ ile görüşme oldu mu?" sorusunu yanıtladı. Selçuk, "Dışarıdan gelen birçok bilgiye doğrudan doğruya müdahil olamayız. Somut kanıta dayalı duruma bakarız. Şahıslarla kurumlarla temasımız yürütülüyor. Yetkimizin sınırlılığına bakarak çok sınırlı davranışlar sergilemek istemiyoruz. Bu meselenin öğretmenlerimizin lehine sonuçlanması için dikkatle takibindeyiz.  Bu bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit edin" dedi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.