Doğan Grubu bir sektöre geri dönüyor

Doğan Grubu bir sektöre geri dönüyor

Doğan Holding, yabancılara satarak çıktığı sektöre geri dönüyor. İşte satın alma görüşmesi yaptığı şirket...

A+A-

Doğan Enerji, Aytemiz Akaryakıt paylarının alımına yönelik ortaklık görüşmelerine başladı.

Doğan Holding'e bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları ile Aytemiz Akaryakıt Dağıtım arasında, Aytemiz Akaryakıt paylarının alımına yönelik ortaklık görüşmelerine başlandığını duyurdu.

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, şirket Türkiye'nin tüm bölgelerinde 308 bayisi, 11 ikmal noktası ve üç depolama tesis kapasitesi ile dağıtım faaliyetlerine devam ediyor.

Holdingden KAP'a yapılan açıklamada, ortalık görüşmelerinin Aytemiz Akaryakıt'ın faaliyet sonuçlarının şirketin finansal tablolarında "tam konsolidasyon" yöntemine uygun olarak yer almasını sağlayacak şekilde yapıldığı belirtildi.

Pazar payı yüzde 2.4

OMV Petrol Ofisi'nin 2014/9 aylık faaliyet raporunda sektöre ilişkin yer alan bilgiye göre, Eylül sonu itibarıyla sektörde toplam 75 şirket 12,592 istasyon faaliyet gösteriyor. Buna göre, Aytemiz Akaryakıt'ın pazar payı yüzde 2.4 seviyesinde bulunuyor. Doğan Enerji, Full Petrol'ün yüzde 60'ının alımı için Arista Yatırım ile 2012'de sözleşme imzalamış ancak anlaşma tamamlanmamıştı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.