Doğan Grubu girişim şirketi kurdu

Doğan Grubu girişim şirketi kurdu

Doğan Şirketler Grubu Holding 36 milyon lira ödenmiş sermayeli girişim sermayesi şirketi kuruyor. Şirketin adı Melek Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ olarak belirlendi.

A+A-

Doğan Şirketler Grubu Holding 36 milyon lira ödenmiş sermayeli girişim sermayesi şirketi kuruyor. Şirketin adı Melek Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ olarak belirlendi.
Doğan Yayın Holding'i birleşme yoluyla devraldıktan sonra yeniden yapılanma çalışmalarına hız veren Doğan Holding KAP'a yaptığı açıklamada 23 Ekim tarihli yönetim kurulu toplantısında 100 milyon lira başlangıç sermayesi ve 36 milyon lira ödenmiş sermayeli Melek Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın kuruluşu ve esas sözleşmesinin onayı izin SPK'ya başvurulmasına karar verdi.

Batı finansal piyasalarında özellikle teknoloji şirketlerine kuruluş aşamasında iştirak ederek, bu tip şirketlerin faaliyete geçmesini sağlayan yatırımcılara "angel investor" (melek yatırımcı) deniyor. Melek yatırımcılar, çok sayıda girişime ortak olup pek azından karlı çıkabiliyorlar. Ancak bu karlı girişimler, başarısız olanların zararlarını kapattığı gibi, melek yatırımcılara büyük paralar kazandırabiliyor. Google, Facebook gibi yüzmilyarlarca dolarlık şirketler de melek yatırımcılar sayesinde faaliyeti geçmişti.
Adı "Melek" olsa da Doğan grubunun yeni şirketinin teknoloji yatırımlarına ağırlık verip vermeyeceği bilinmiyor. Türkiye'de halka açık önde gelen girişim sermayesi şirketi İş Bankası grubuna ait İş Girişim Sermayesi. Bu şirket Aras Kargo gibi geleneksel yatırımlara da sermaye sağlamıştı.
Ülker Grubu'nun çoğunluğuna sahip olduğu Gözde Girişim de bu tür şirketler arasında sayılabilir. Gözde de ağırlıklı olarak geleneksel yatırımlara ortak ya da sahip oluyor. Gözde'nin girip çıktığı ve devam eden yatırımları arasında Şok Marketler, Türkiye Finans, Makina Takım, Kümaş Manyezit gibi şirketler.
Teknoloji alanında başarılı girişimleri olan bazı genç yatırımcılar da "melek sermayedar" olarak faaliyet gösteriyor. Mynet, Yemek Sepeti, Sigortam Net gibi başarılı dijital yatırımların kurucularının irili ufaklı pek çok teknoloji şirketinde iştirakleri bulunuyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.