Doğan, Hürriyet'e kimi hazırlıyor

Doğan, Hürriyet'e kimi hazırlıyor

1 Kasım seçiminden sonra hükümetle uyumlu çalışacağını açıklayan Aydın Doğan'ın yeni bir ismi Hürriyet'in başına geçirmesi bekleniyor

A+A-

1 Kasım seçiminden sonra hükümetle uyumlu çalışacağını açıklayan ve bazı isimleri tasfiye eden Aydın Doğan'ın Fatih Çekirge'yi Hürriyet'in başına geçirmesi beklaniyor.

Söz konusu iddia sosyal medya ve bazı medya sitelerinde ileri sürüldü. Fatih Çekirge'nin, önceki gün CNN Türk'e yaptığı açıklamalar bu iddiayı güçlendiriyor. Çekirge, CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında, MİT tırları olayına değnmiş ve yayın yönetmeni olsaydı bunu haber yapmayacağını söylemişti. 

Çekirge, Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına neden olan MİT TIR'ları haberi için, "Kullanmadan önce çok iyi araştırırdım. Çünkü o silahların nereye gittiği belli değil. Hatta sorumlulara bile sorardım. Gençliğimde bu tip hataları ben de yaptım. Bu yüzden habere hemen atlamazdım" dedi.

Programda toplumun gazetecilik mesleğini yanlış yorumladığından dert yanan Çekirge, "Gazetecilik sadece iktidar ya da muhalefete dair haber yapıp yazı yazmakla alakalı değildir. Maalesef toplum bunu unuttu ve insan hikayeleri yazdığımızda bizleri yalakalıkla suçluyorlar" demişti.

Çekirge: Herhâlde potansiyel var ki...

Son dönemde sosyal medyada ve basın kulislerinde sıkça konuşulan Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olacağına dair söylentileri de yanıtlayan Fatih Çekirge, "Böyle bir şey yok ama herhâlde potansiyel var ki buna bana yakıştırıyorlar" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.