Dogecoin ile ikinci el araç satın alma dönemi başlıyor

Dogecoin ile ikinci el araç satın alma dönemi başlıyor

ABD merkezli elektrikli otomobil şirketi Tesla, şu an için Dogecoin ile araba satın alınmasına izin vermiyor. Ancak gelen yeni bir açıklamaya göre artık Dogecoin ile ikinci el Tesla satın alınabilir.

A+A-

Tesla, geçtiğimiz aylarda Bitcoin (BTC) ile yapılan ödemeleri kabul etmeyi durdurmuştu. Dogecoin (DOGE) ile de henüz araba satın alınmasına izin verilmiyor. Ancak gelen yeni haberlere göre artık Dogecoin ile ikinci el Tesla arabaları almak mümkün olabilir.

Blockchain ve robot şirketi Bots Inc.’in yaptığı bir açıklamada, yerel otomobil bayilerinde satılan ikinci el Tesla araçlarının Dogecoin (DOGE) ile satın alınabileceği ifade edildi.

Tesla CEO’su Elon Musk da mayıs ayında paylaştığı bir tweet’te Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edip etmeme konusu hakkında bir anket yaptı ve bu ihtimalin gerçekleşebileceği sinyalini verdi. Ancak bu konuyla ilgili başka bir açıklama yapılmadı.

Donanımhaber'in haberine göre milyarder Mark Cuban da Elon Musk gibi “şaka kripto para birimi” olan Dogecoin’i destekliyor. İki milyarder de yaptıkları açıklamalarda, DOGE’un ödemeler için kullanım açısından “en iyi kripto para birimi” olduğunu düşündüklerini ifade ediyorlar.