Dolar 1 ayın en düşüğünde

Dolar 1 ayın en düşüğünde

Dolar ABD'de beklentilerin altında çıkan konut satış verilerinin etkisiyle 2.2305'e kadar gerileyerek son 1 ay içindeki en düşük seviyesini gördü

A+A-

Almanya'da açıklanan Ifo verisi ardından yükselişe geçen dolar/TL, beklentilerin altında gelen ABD bekleyen konut satış verisi sonrası yönünü aşağı çevirerek tekrar bir ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye piyasalarının yarından itibaren 1.5 gün kapalı olacağı bu hafta piyasaların en önemli gündem maddeleri Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ile Cuma günü açıklanacak olan yılın son enflasyon raporu ve eylül ayı dış ticaret verileri olacak.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) finansal piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu ve enflasyon beklentilerinin gerilediği bir ayın ardından faiz oranları artırılmadan önce daha uzun beklenmesinden yana olduğunu yineleyeceği tahmin ediliyor.

Fed'in para politikasını değerlendirdiği yarın başlayacak iki günlük Açık Piyasa Kurulu (FOMC) toplantısında tahvil alım programının sonlandırılacağını da açıklaması bekleniyor.

Konut satışları endeksi yüzde 0.3 arttı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), euro bölgesindeki 130 bankadan 25 tanesinin geçen yıl sonu itibariyle stres testini geçemediğini ancak o günden bugüne pek çok bankanın finansal durumunu toparladığını açıkladı.

Münih merkezli ekonomik araştırma kuruluşu Ifo'nun verilerine göre, Alman iş dünyası eğilim endeksi Ekim'de 103.2'ye gerileyerek beklentilerin altında bir seviyede açıklandı.

Öte yandan ABD'de sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışları endeksi Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 0.3 ile beklentilerin altında arttı. Bu sabah saat 08.35'te 2.2311/2.2320 seviyesinde olan dolar/TL, gün içinde 2.2424'e kadar yükseldikten sonra saat 1702'de 2.2309/2.2313 seviyesinde.

Bu sabah 2.5316 seviyesinde olan sepet bazında TL ise aynı saatte 2.5330 seviyesindeydi. Cuma günü valörde son işlemde yüzde 8.84 seviyesinde olan 24 Temmuz 2024 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi bugün spot kapanışta ortalama yüzde 8.90, valörde son işlemde yüzde 8.85 seviyesindeydi.

Öte yandan Cuma günü valörde son işlemde yüzde 8.77 seviyesinde olan 13 Temmuz 2016 itfalı iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise bugün spot kapanışta ortalama yüzde 8.83, valörde son işlemde yüzde 8.74 seviyesindeydi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.