Dolar 2.09'un altında

Dolar 2.09'un altında

Rusya riskini almak istemeyen küresel fonların Türkiye'yi tercih etmesi TL'nin ve borsanın değer kazanmasına neden oluyor.

A+A-

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın daha da gevşek politika uygulayabileceği beklentisiyle dolar/TL 11 Haziran'dan beri ilk kez 2.09 seviyesinin altına geriledi.

Dün ABD Haziran ayı enflasyon verisi ile 2.11'in altına gerileyen ve bu sabah da güne 2.1050'nin altında başlayan dolar/TL en düşüş 2.0895 seviyesini gördü.

ABD'de tüketici fiyatları endeksi geçen ayki sert yükselişinin ardından Haziran'da yüzde 0.3 ile beklentilerin düzeyinde arttı. ABD'de yıllık enflasyon Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2.1'e sert yükselmişti.

Piyasa analistlerine göre, Rusya riskini almak istemeyen küresel fonlar, bu ülke yerine Türkiye'yi tercih ediyor ve bu da borsa ve TL'nin değer kazanmasına neden oluyor

Bu trend TL'nin bugün dolar karşısında gelişmekte olan diğer para birimlerinin de üzerinde performans göstermesine destek oluyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.