Dolar 2.26 TL'nin üstünde

Dolar 2.26 TL'nin üstünde

Cuma günü hızlı bir hareketle 2.26 seviyesinin üzerine çıkan dolar, bugün de yükselişi sürdürerek iki ayın zirvesine çıktı.

A+A-

Dolar kuru, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD verilerinin beklenenden iyi gelmesi sonrasında 2.23 seviyelerinden 2.26 seviyelerine çıktı.

Bu sabah da cuma günü kapanış seviyelerinden açılış gerçekleştiren kur, sonrasında yeni bir yükseliş gerçekleştirerek iki ayın zirvesine çıktı.  2.2775 seviyesine kadar yükselen dolar, buraları en son Ekim ayı başlarında görmüştü.

Analislere göre, cuma günü kapanışın teknik olarak kritik direnç olan 2.2575’in üzerinde olması yükselişlerin bir müddet daha devam edeceğine dair bir işaret olabilir. Yukarı hareketin devamında hedef 2.28’li seviyeler olarak ifade ediliyor. 

Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak düşünen analistler, dolar/TL’de 2.25 seviyesinden alımların artabileceği vurgulanıyor.

Gözler Fed'de olacak

İyi gelen ABD tarımdışı istihdam verisinin ardından piyasalar Fed’in 16-17 Aralık’taki toplantısına odaklanacaktır.

Bu toplantıda Fed’in “faiz oranlarının belirgin bir süre düşük tutulacağı” söyleminde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği önemli olacak.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.