Dolar 2.60'ın altına geriledi

Dolar 2.60'ın altına geriledi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün yapılan toplantının ardından dolar güne düşüşle başladı ve 2.59'un altına geriledi

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün yapılan toplantının ardından dolar güne düşüşle başladı ve 2.59'un altına geriledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dün akşamki görüşmesinin TCMB'ye yönelik sert söylemlerin azalacağı beklentisi yaratması piyasada temkinli bir iyimserliğe neden olurken, dolar/TL güne 2,60'ın altına gerileyerek başladı.

Dolar/TL, görüşme sonrasında yatıştırıcı açıklamalar gelebileceği beklentisi dün 2.64 seviyelerinden başladıktan sonra yönünü aşağı çevirmişti.

Dün akşam saatlerinde 2.62 civarında işlem gören kur bu sabah 2,5850'ye kadar geriledi.

Bankacılar bugün siyasilerin para politikasına ilişkin olası açıklamalarının, ABD verilerinin ve dolardaki küresel seyrin yakından takip edileceğini belirttiler.

Erdoğan'ın dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı ile yaptığı görüşmede ekonominin temellerinin sağlam olduğu vurgulandı ve Cumhurbaşkanının faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulduğu belirtildi.

Öte yandan Başçı'nın görüşmede yaptığı sunumda ise piyasa faizlerini düşürmenin yolunun istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin ve fiyat istikrarına odaklı para politikası duruşu ile mümkün olduğu belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.