Dolar 2.63'ü aştı

Dolar 2.63'ü aştı

ABD'de faizlerin beklentilerinden önce artırılacağı sinyallerinin güçlenmesi ve cari açığın tahminlerin üstünde çıkmasıyla dolar 2.63'ü aştı. Gözler Moody's'de

A+A-

ABD'de faizlerin diğer ülkelerden daha önce artacağı beklentisiyle kur baskı altında kalmaya devam ediyor. Dolar/TL bankalararası piyasada 2,63'ün üzerine çıktı. Dolar en yüksek 2,6325'i gördü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) zayıf ABD istihdam verilerine rağmen ilk faiz artışını bu yıl yaparak diğer gelişmiş ülkelerden faiz konusunda ayrışacağı beklentisi doların geniş bantta değer kazanmasına neden olurken, doların değer kazancı dolar/TL'yi yukarı yönlü baskı altında tutuyor.

Dün piyasa kapanışı ardından dolardaki değer kazancı ile 2.62'nin üzerini test ederek iki haftanın zirvesine yükselen Dolar/TL bugün de 2.63'ü aştı.

Cari açık şubat ayında piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken, gözler Moody's'in Türkiye'ye yönelik açıklamalarına çevrilmiş durumda. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.