Dolar 2.63'ün altında

Dolar 2.63'ün altında

unanistan iyimserliği, koalisyon beklentileri ve petrol fiyatlarındaki düşüşle 26 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2.63'ün altına geriledi

A+A-

Yunanistan konusunda anlaşmaya varılması, koalisyon görüşmelerine ilişkin olumlu beklentiler ve petrol fiyatlarındaki düşüşün desteğiyle dolar/TL 26 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2.63'ün altına geriledi.

Tahran'ın nükleer faaliyetlerini kısıtlaması karşılığında ülkeye uygulanan yaptırımların azaltılması konusunda anlaşma sağlandı.

Anlaşma ile ülkenin petrol ihracatının kademeli artacağı beklentisi oluşurken, brent petrolün varil fiyatı bugün 56.43 dolara kadar geriledi.

Petrol fiyatlarındaki bu düşüş enerji ithalatçısı olan Türkiye'nin dış ticaret, dolayısıyla da cari işlemler açığında olumlu etki yaratacağından TL'ye değer kazancı olarak yansıyor.

Bütün bu gelişmelerle TL dolar karşısında benzer para birimleri arasında en iyi performansı gösteriyor.

Bu sabah 2.6474/2.6493 seviyesinde olan dolar/TL, 2.6290'a kadar geriledikten sonra 1258 itibarıyla 2.6307/2.6315 seviyesinde işlem gördü.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.